Chiar dacă știm deja că Dumnezeu vrea să fim sănătoși și să ne bucurăm de pacea și bucuria Lui în fiecare zi, parcă ne vine greu să credem că este posibil să umblăm în sănătatea Lui divină. Biblia ne învață de nenumărate ori cum putem avea viața din belșug, pe care a venit Isus să ne-o dea (Ioan 10:10b). Dacă Îl rugăm pe Domnul să ne reveleze aceste adevăruri, o va face. Duhul Sfânt luminează inima oricui dorește să afle adevărul Scripturii și ajută pe oricine dorește mai mult din Domnul.
Dacă ne dorim să fim mai sănătoși, căutăm să ne păstrăm credința vie în inimile noastre că Domnul ne vrea vindecați și că a făcut deja tot ce ține de El pentru vindecarea oricărei boli care ne-ar putea ataca. Ne vom împotrivi fiecărui simptom de boală, în Numele Lui Isus din momentul în care realizăm că ne atacă și nu ne oprim până când pleacă sau până auzim în duhul nostru ce instrucțiuni ne dă Domnul.
Poate este nevoie să recitiți de mai multe ori unele articole din secțiunea de Vindecare, până când ceea ce știți la nivelul minții va deveni credință vie în duhul dumneavoastră. Credința fermă ca să rămână vie și activă, trebuie hrănită. Pentru că trăim în aceste trupuri firești, nu este suficient să avem o dată credință pentru vindecare, ca apoi să credem în mod automat în alte circumstanțe. Este nevoie să petrecem zilnic timp studiind Cuvântul, hrănindu-ne duhul cu Cuvântul Lui Dumnezeu, și cu mesaje biblice despre vindecare ca să ne întărim credința. Pe măsură ce petrecem mai mult timp conduși de duhul și nu de fire, avem inimile sensibile la ce ne spune Domnul și auzim din timp avertismentele Lui, prin care ne previne și ne învață cum să ne comportăm și ce avem de făcut ca să fim binecuvântați, sănătoși și să împlinim planul Lui pentru viețile noastre.
Biblia ne învață să ne ferim nu doar de ceea ce este rău, ci și de ceea ce pare a fi rău. Cu alte cuvinte, să nu alegem să facem ce este rău și să evităm să fim în preajma celor ale căror fapte sunt rele. De ce? Pentru că putem cădea în păcat și să ne împietrim inimile și de acolo până la îmbolnăvire drumul este scurt. Când nu avem dorință să studiem Cuvântul, să ne rugăm, să-L slăvim pe Domnul și nu ni se pare că avem motive să fim mulțumitori, e timpul să ne cercetăm inima ca să vedem din ce cauză s-a împietrit. După ce descoperim motivul, ne cerem iertare și ne impunem să ne rugăm și să petrecem timp cu Domnul cercetând Biblia și lăudându-L, până când vom simți din nou prezența Duhului Sfânt și ne vom reumple cu dragostea Domnului. În inimă sunt izvoarele vieții, iar dacă inima este împietrită, izvoarele seacă.
Înțeleptul Solomon, condus de Duhul Sfânt ne învață că inima trebuie păzită cu orice preț. Nimic nu este mai valoros decât o inimă curată, pe placul Domnului. Aceasta este inima care Îl slăvește pe Dumnezeu, Îi mulțumește pentru toate lucrurile și este plină de dragoste și tot ce este bun. Acest tip de inimă este condusă de Duhul Sfânt și este o sursă de viață din abundență.
Avertismentul pe care i l-a dat Isus bolnavului de treizeci și opt de ani după ce l-a vindecat, reconfirmă legătura dintre păcat și boală.
Faptul că Isus i-a spus celui vindecat că i se poate întâmpla ceva mai rău decât să fie incapabil să meargă, arată că efectele păcatului repetat în cunoștință de cauză, pot fi tot mai grave. După ce ne-am întors la Domnul, dacă Îl iubim sincer, nu vom mai putea iubi și păcatul și vom putea fi mai sănătoși.
Cu cât facem mai mult voia Lui Dumnezeu, pentru că Îl iubim, cu atât avem mai puține motive de nefericire. Iar o inimă fericită este un medicament bun pentru trupurile noastre și ne ține sănătoși. Dumnezeu nu ne cere să facem ce nu putem, nici ce este spre răul nostru. Dimpotrivă, tot ce ne cere este bun și ne ajută să ne menținem sănătatea fizică, sufletească și spirituală.
Nu trebuie să studiem mult despre trupul uman ca să înțelegem că este creat de Dumnezeu ca să lupte singur contra atacurilor de germeni patogeni prin sistemul imunitar, să se refacă în urma rănilor fizice sau emoționale și să reziste la majoritatea atacurilor. De asemenea, niciun un tratament nu vindecă trupul uman fără cooperarea acestuia, ci doar creează condițiile propice vindecării, în timp ce trupul se vindecă singur. Dar dacă pierdem echilibrul în care ne-a creat Dumnezeu să trăim, prin prea mult stres, oboseală fizică, psihică sau emoțională, îngrijorări, teamă sau anxietate prelungită, organismul își pierde capacitatea de a se auto-apăra sau reface și ne putem îmbolnăvi. Este mult mai ușor să prevenim boala decât să luptăm pentru vindecare. De aceea contează să avem un stil de viață sănătos și să ne punem încrederea în Domnul în toate aspectele vieții. Doar așa vom putea reduce stresul, îngrijorările și temerile și să ne bucurăm de tot ce a creat Domnul bun pentru noi. Dacă cineva continuă să facă aceleași lucruri sau să aibă aceleași vicii care au condus la boala pentru care luptă pentru vindecare, nu va putea păstra vindecarea. De exemplu, dacă cineva are probleme de plămâni, nu poate fuma și nici să inspire fumul altor fumători și să creadă că după ce va fi vindecat, va rămâne vindecat. Sau în unele cazuri trebuie să slăbim sau să nu mai mâncăm ce ne place foarte mult, ca să fim sănătoși. Dacă problemele de sănătate sunt cauzate de ceea ce mâncăm, de ceea ce bem sau de greutatea pe care o avem, chiar dacă primim minunea de vindecare, nu va ține mult, pentru că nu am eliminat cauza bolii. Nu vreau să vă descurajez, dar uneori trebuie să realizăm care este rădăcina problemei noastre ca s-o putem rezolva. Dumnezeu ne iubește și a pus înfrânarea în noi prin Duhul Sfânt, ca să ne putem abține de la ce ne face rău. Adevărul este că putem face tot ce ne-a chemat Dumnezeu să facem, prin Isus (Filipeni 4:13)!
Versetul care urmează conține esența a tot ce trebuie să urmărim în această viață.
Cuvântul original din limba greacă, tradus „însuflețească” este „logizesthe” și înseamnă „să considerați, să cântăriți, să meditați la ceva cu scopul de a-l obține” (conform Thayer’s Greek Lexicon). Deci ce trebuie să ne preocupe, la ce să ne gândim dorind cu ardoare să obținem? La tot ce este adevărat, onorabil, corect și curat. De asemenea să căutăm și să dorim tot ce merită să fie iubit. Să lăsăm să intre în viețile, inimile și mințile noastre doar ceea ce este pe placul Domnului și merită să primim. Să căutăm să facem faptele bune, pentru care să primim laudele corecte. Când gândurile, emoțiile și acțiunile noastre sunt concentrate doar pe aceste lucruri suntem fericiți, iar fericirea este un bun medicament pentru trupurile noastre. Dacă ne ocupăm mintea cu acest fel de gânduri și avem astfel de scopuri în viața de zi cu zi, îngrijorările, temerile și amintirile negative nu mai au loc și nu ne mai pot fura pacea și bucuria. Iar dacă suntem mulțumiți și fericiți, nici acțiunile negative ale celorlalți nu ne mai fac atât de mult rău, pentru că tolerăm mai mult și ne supărăm mai greu. Slavă Domnului, chiar putem trăi sănătoși!
De asemenea, ca să fim sănătoși este important să avem un duh și un suflet sănătos, care vor conduce la un trup sănătos. Trupul reflectă de fapt ce se întâmplă în ceea ce nu se vede. Dacă sufletul și duhul sunt pline de tot ce spune Filipeni 4:8, și trupul va fi sănătos și plin de putere. De asemenea, orice acțiuni ale trupului afectează mintea, emoțiile și voința, care formează sufletul și dacă ceea ce facem sunt păcate, ne afectează negativ nu doar sufletul ci și duhul. Cu cât suntem mai plini de Isus, cu atât Îi aparținem mai mult și suntem mai dedicați Lui. Sfințirea pe care o putem primi doar de la Domnul, ne dă cea mai minunată pace. Dumnezeu L-a făcut pe Isus păcat pentru noi, ca să putem fi neprihănirea Lui Dumnezeu în El (2 Corinteni 5:21). În Isus avem sfințirea și doar fiind plini de El, vom putea să ne păzim duhul, sufletul și trupul întregi, curate de păcat până la sfârșit! Duhul este întreg dacă aparține pe deplin Domnului și va trăi veșnic în prezența Lui. Sufletul este întreg dacă este eliberat de ce a pus diavolul în minte (traume, întărituri, gânduri și amintiri negative, distructive ș.a.) și în inimă (ofense, supărări, dezamăgiri, nemulțumiri, frustrări, gelozii, sentimente de inferioritate, respingere, nesiguranță ș.a.) și este supus voii Domnului, liber de orice rebeliune. Duhul și sufletul care sunt întregi și curățite de păcat se vor reflecta într-un trup sănătos al unui credincios fericit și împlinit.
De asemenea, este foarte important să avem grijă la ce ne uităm, ce ascultăm și unde mergem. Ceea ce am văzut și doar pentru câteva secunde, diavolul va folosi ca să ne ispitească sau să ne condamne și ne poate lua ani de zile ca să le ștergem din memorie. Diavolul va folosi tot ce ne-a inspirat să stocăm în memoria noastră de-a lungul vieții, ca să ne ispitească. Atacurile lui nu se opresc nici când dormim, ci ne atacă prin coșmaruri, dacă nu ne facem obiceiul să Îi dăm Domnului gândurile și visele noastre și să Îl rugăm să ne păzească somnul. Orice imagine negativă, toxică pentru creierul nostru, devine memorie permanentă dacă ne tot amintim acea imagine. Diavolul știe că dacă ne reamintește suficient de mult ceva ce ne-a influențat negativ, o părere proastă despre noi înșine sau despre alții, precum și orice alt gând negativ, acestea vor deveni memorie permanentă, automatizată. Așa cum spălatul pe mâini a devenit un act mecanic, prin repetarea la infinit, pentru care nu mai trebuie să ne concentrăm, tot așa orice amintire automată va reveni în mintea noastră conștientă la orice similitudini cât de mici. Este un atac foarte perfid și eficient, care se auto-perpetuează în viețile noastre, fără ca diavolul să mai trebuiască să facă ceva. Dar, glorie Domnului, pentru că știm deja că ne-a creat capabili să ne modificăm modul de gândire și să ne regenerăm creierul. Orice memorie toxică, negativă, poate fi înlocuită cu cea corectă, benefică, bazată pe adevărul Cuvântului Lui Dumnezeu, care este adevărul absolut. Duhul Sfânt ne îndeamnă prin apostolul Pavel să „ne transformăm prin înnoirea minții noastre ca să putem deosebi bine voia Lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârșită” (Romani 12:2)
Odihna este la fel de importantă ca și mișcarea, ca să avem un trup sănătos. Putem avea un somn liniștit, odihnitor fără coșmaruri dacă facem ce ne-a spus Isus:
Dacă ne formăm obiceiul ca înainte de culcare să Îi dăm Domnului gândurile, îngrijorările, neliniștile, frustrările și tot ce ni s-a întâmplat peste zi și ne-ar putea agita somnul, și să citim din Biblie ca să ne hrănim duhul și să ne curățim mintea de gândurile care ne-ar putea ține treji, vom dormi tot mai bine. În timpul somnului profund, fără vise, creierul se curăță de toxinele produse de celulele nervoase ca urmare a activității de peste zi. Dar ca acest proces de curățare să aibă loc în mod eficient, este nevoie de câteva ore de somn profund și aproximativ 7-8 ore de somn odihnitor în fiecare noapte. Lipsa somnului ne face morocănoși, lipsiți de energie și dacă nu dormim suficient în mod frecvent, creierul nu poate elimina toxinele și ne expunem la boli cu consecințe grave.
Isus ne spune să îi dăm Lui poverile și chiar oboseala noastră, ca să primim odihna Lui. Când facem totul împreună cu Domnul vieții noastre, Îi cerem să ne conducă și împlinim ce ne spune să facem, nu mai trecem singuri prin probleme și greutăți, ci „tragem în jug” cu Isus. Aceasta înseamnă că El va duce greul și ne va învăța cum să facem față oricărei situații. Isus este cel mai perfect exemplu de smerenie și blândețe și dacă alegem să fim ca El, vom avea vieți mai frumoase și ne vom odihni mai bine.
În concluzie, cu cât căutăm mai mult să-L cunoaștem pe Domnul, prin Cuvântul Său, să petrecem timp în prezența Lui și să facem voia Lui, recunoscând minciunile celui rău și opunându-ne lor, cu atât vom fi mai sănătoși și mai fericiți. Viața este un dar minunat și merită trăită spre slava Celui prin care am primit-o! Glorie Domnului.
Dacă ne dorim să fim mai sănătoși, căutăm să ne păstrăm credința vie în inimile noastre că Domnul ne vrea vindecați și că a făcut deja tot ce ține de El pentru vindecarea oricărei boli care ne-ar putea ataca. Ne vom împotrivi fiecărui simptom de boală, în Numele Lui Isus din momentul în care realizăm că ne atacă și nu ne oprim până când pleacă sau până auzim în duhul nostru ce instrucțiuni ne dă Domnul.
Poate este nevoie să recitiți de mai multe ori unele articole din secțiunea de Vindecare, până când ceea ce știți la nivelul minții va deveni credință vie în duhul dumneavoastră. Credința fermă ca să rămână vie și activă, trebuie hrănită. Pentru că trăim în aceste trupuri firești, nu este suficient să avem o dată credință pentru vindecare, ca apoi să credem în mod automat în alte circumstanțe. Este nevoie să petrecem zilnic timp studiind Cuvântul, hrănindu-ne duhul cu Cuvântul Lui Dumnezeu, și cu mesaje biblice despre vindecare ca să ne întărim credința. Pe măsură ce petrecem mai mult timp conduși de duhul și nu de fire, avem inimile sensibile la ce ne spune Domnul și auzim din timp avertismentele Lui, prin care ne previne și ne învață cum să ne comportăm și ce avem de făcut ca să fim binecuvântați, sănătoși și să împlinim planul Lui pentru viețile noastre.
- 1 Tesaloniceni 5:22 Feriţi-vă de orice se pare rău.
Biblia ne învață să ne ferim nu doar de ceea ce este rău, ci și de ceea ce pare a fi rău. Cu alte cuvinte, să nu alegem să facem ce este rău și să evităm să fim în preajma celor ale căror fapte sunt rele. De ce? Pentru că putem cădea în păcat și să ne împietrim inimile și de acolo până la îmbolnăvire drumul este scurt. Când nu avem dorință să studiem Cuvântul, să ne rugăm, să-L slăvim pe Domnul și nu ni se pare că avem motive să fim mulțumitori, e timpul să ne cercetăm inima ca să vedem din ce cauză s-a împietrit. După ce descoperim motivul, ne cerem iertare și ne impunem să ne rugăm și să petrecem timp cu Domnul cercetând Biblia și lăudându-L, până când vom simți din nou prezența Duhului Sfânt și ne vom reumple cu dragostea Domnului. În inimă sunt izvoarele vieții, iar dacă inima este împietrită, izvoarele seacă.
- Proverbele 4:23 Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii!
Înțeleptul Solomon, condus de Duhul Sfânt ne învață că inima trebuie păzită cu orice preț. Nimic nu este mai valoros decât o inimă curată, pe placul Domnului. Aceasta este inima care Îl slăvește pe Dumnezeu, Îi mulțumește pentru toate lucrurile și este plină de dragoste și tot ce este bun. Acest tip de inimă este condusă de Duhul Sfânt și este o sursă de viață din abundență.
Avertismentul pe care i l-a dat Isus bolnavului de treizeci și opt de ani după ce l-a vindecat, reconfirmă legătura dintre păcat și boală.
- Ioan 5:14 După aceea, Isus l-a găsit în Templu şi i-a zis: „Iată că te-ai făcut sănătos; de acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu ţi se întâmple ceva mai rău.”
Faptul că Isus i-a spus celui vindecat că i se poate întâmpla ceva mai rău decât să fie incapabil să meargă, arată că efectele păcatului repetat în cunoștință de cauză, pot fi tot mai grave. După ce ne-am întors la Domnul, dacă Îl iubim sincer, nu vom mai putea iubi și păcatul și vom putea fi mai sănătoși.
Cu cât facem mai mult voia Lui Dumnezeu, pentru că Îl iubim, cu atât avem mai puține motive de nefericire. Iar o inimă fericită este un medicament bun pentru trupurile noastre și ne ține sănătoși. Dumnezeu nu ne cere să facem ce nu putem, nici ce este spre răul nostru. Dimpotrivă, tot ce ne cere este bun și ne ajută să ne menținem sănătatea fizică, sufletească și spirituală.
Nu trebuie să studiem mult despre trupul uman ca să înțelegem că este creat de Dumnezeu ca să lupte singur contra atacurilor de germeni patogeni prin sistemul imunitar, să se refacă în urma rănilor fizice sau emoționale și să reziste la majoritatea atacurilor. De asemenea, niciun un tratament nu vindecă trupul uman fără cooperarea acestuia, ci doar creează condițiile propice vindecării, în timp ce trupul se vindecă singur. Dar dacă pierdem echilibrul în care ne-a creat Dumnezeu să trăim, prin prea mult stres, oboseală fizică, psihică sau emoțională, îngrijorări, teamă sau anxietate prelungită, organismul își pierde capacitatea de a se auto-apăra sau reface și ne putem îmbolnăvi. Este mult mai ușor să prevenim boala decât să luptăm pentru vindecare. De aceea contează să avem un stil de viață sănătos și să ne punem încrederea în Domnul în toate aspectele vieții. Doar așa vom putea reduce stresul, îngrijorările și temerile și să ne bucurăm de tot ce a creat Domnul bun pentru noi. Dacă cineva continuă să facă aceleași lucruri sau să aibă aceleași vicii care au condus la boala pentru care luptă pentru vindecare, nu va putea păstra vindecarea. De exemplu, dacă cineva are probleme de plămâni, nu poate fuma și nici să inspire fumul altor fumători și să creadă că după ce va fi vindecat, va rămâne vindecat. Sau în unele cazuri trebuie să slăbim sau să nu mai mâncăm ce ne place foarte mult, ca să fim sănătoși. Dacă problemele de sănătate sunt cauzate de ceea ce mâncăm, de ceea ce bem sau de greutatea pe care o avem, chiar dacă primim minunea de vindecare, nu va ține mult, pentru că nu am eliminat cauza bolii. Nu vreau să vă descurajez, dar uneori trebuie să realizăm care este rădăcina problemei noastre ca s-o putem rezolva. Dumnezeu ne iubește și a pus înfrânarea în noi prin Duhul Sfânt, ca să ne putem abține de la ce ne face rău. Adevărul este că putem face tot ce ne-a chemat Dumnezeu să facem, prin Isus (Filipeni 4:13)!
Versetul care urmează conține esența a tot ce trebuie să urmărim în această viață.
- Filipeni 4:8 Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.
Cuvântul original din limba greacă, tradus „însuflețească” este „logizesthe” și înseamnă „să considerați, să cântăriți, să meditați la ceva cu scopul de a-l obține” (conform Thayer’s Greek Lexicon). Deci ce trebuie să ne preocupe, la ce să ne gândim dorind cu ardoare să obținem? La tot ce este adevărat, onorabil, corect și curat. De asemenea să căutăm și să dorim tot ce merită să fie iubit. Să lăsăm să intre în viețile, inimile și mințile noastre doar ceea ce este pe placul Domnului și merită să primim. Să căutăm să facem faptele bune, pentru care să primim laudele corecte. Când gândurile, emoțiile și acțiunile noastre sunt concentrate doar pe aceste lucruri suntem fericiți, iar fericirea este un bun medicament pentru trupurile noastre. Dacă ne ocupăm mintea cu acest fel de gânduri și avem astfel de scopuri în viața de zi cu zi, îngrijorările, temerile și amintirile negative nu mai au loc și nu ne mai pot fura pacea și bucuria. Iar dacă suntem mulțumiți și fericiți, nici acțiunile negative ale celorlalți nu ne mai fac atât de mult rău, pentru că tolerăm mai mult și ne supărăm mai greu. Slavă Domnului, chiar putem trăi sănătoși!
- 1 Tesaloniceni 5:23 Dumnezeul păcii să vă sfinţească El Însuşi pe deplin şi duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Cristos.
De asemenea, ca să fim sănătoși este important să avem un duh și un suflet sănătos, care vor conduce la un trup sănătos. Trupul reflectă de fapt ce se întâmplă în ceea ce nu se vede. Dacă sufletul și duhul sunt pline de tot ce spune Filipeni 4:8, și trupul va fi sănătos și plin de putere. De asemenea, orice acțiuni ale trupului afectează mintea, emoțiile și voința, care formează sufletul și dacă ceea ce facem sunt păcate, ne afectează negativ nu doar sufletul ci și duhul. Cu cât suntem mai plini de Isus, cu atât Îi aparținem mai mult și suntem mai dedicați Lui. Sfințirea pe care o putem primi doar de la Domnul, ne dă cea mai minunată pace. Dumnezeu L-a făcut pe Isus păcat pentru noi, ca să putem fi neprihănirea Lui Dumnezeu în El (2 Corinteni 5:21). În Isus avem sfințirea și doar fiind plini de El, vom putea să ne păzim duhul, sufletul și trupul întregi, curate de păcat până la sfârșit! Duhul este întreg dacă aparține pe deplin Domnului și va trăi veșnic în prezența Lui. Sufletul este întreg dacă este eliberat de ce a pus diavolul în minte (traume, întărituri, gânduri și amintiri negative, distructive ș.a.) și în inimă (ofense, supărări, dezamăgiri, nemulțumiri, frustrări, gelozii, sentimente de inferioritate, respingere, nesiguranță ș.a.) și este supus voii Domnului, liber de orice rebeliune. Duhul și sufletul care sunt întregi și curățite de păcat se vor reflecta într-un trup sănătos al unui credincios fericit și împlinit.
De asemenea, este foarte important să avem grijă la ce ne uităm, ce ascultăm și unde mergem. Ceea ce am văzut și doar pentru câteva secunde, diavolul va folosi ca să ne ispitească sau să ne condamne și ne poate lua ani de zile ca să le ștergem din memorie. Diavolul va folosi tot ce ne-a inspirat să stocăm în memoria noastră de-a lungul vieții, ca să ne ispitească. Atacurile lui nu se opresc nici când dormim, ci ne atacă prin coșmaruri, dacă nu ne facem obiceiul să Îi dăm Domnului gândurile și visele noastre și să Îl rugăm să ne păzească somnul. Orice imagine negativă, toxică pentru creierul nostru, devine memorie permanentă dacă ne tot amintim acea imagine. Diavolul știe că dacă ne reamintește suficient de mult ceva ce ne-a influențat negativ, o părere proastă despre noi înșine sau despre alții, precum și orice alt gând negativ, acestea vor deveni memorie permanentă, automatizată. Așa cum spălatul pe mâini a devenit un act mecanic, prin repetarea la infinit, pentru care nu mai trebuie să ne concentrăm, tot așa orice amintire automată va reveni în mintea noastră conștientă la orice similitudini cât de mici. Este un atac foarte perfid și eficient, care se auto-perpetuează în viețile noastre, fără ca diavolul să mai trebuiască să facă ceva. Dar, glorie Domnului, pentru că știm deja că ne-a creat capabili să ne modificăm modul de gândire și să ne regenerăm creierul. Orice memorie toxică, negativă, poate fi înlocuită cu cea corectă, benefică, bazată pe adevărul Cuvântului Lui Dumnezeu, care este adevărul absolut. Duhul Sfânt ne îndeamnă prin apostolul Pavel să „ne transformăm prin înnoirea minții noastre ca să putem deosebi bine voia Lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârșită” (Romani 12:2)
Odihna este la fel de importantă ca și mișcarea, ca să avem un trup sănătos. Putem avea un somn liniștit, odihnitor fără coșmaruri dacă facem ce ne-a spus Isus:
- Matei 11:28-30 „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară.”
Dacă ne formăm obiceiul ca înainte de culcare să Îi dăm Domnului gândurile, îngrijorările, neliniștile, frustrările și tot ce ni s-a întâmplat peste zi și ne-ar putea agita somnul, și să citim din Biblie ca să ne hrănim duhul și să ne curățim mintea de gândurile care ne-ar putea ține treji, vom dormi tot mai bine. În timpul somnului profund, fără vise, creierul se curăță de toxinele produse de celulele nervoase ca urmare a activității de peste zi. Dar ca acest proces de curățare să aibă loc în mod eficient, este nevoie de câteva ore de somn profund și aproximativ 7-8 ore de somn odihnitor în fiecare noapte. Lipsa somnului ne face morocănoși, lipsiți de energie și dacă nu dormim suficient în mod frecvent, creierul nu poate elimina toxinele și ne expunem la boli cu consecințe grave.
Isus ne spune să îi dăm Lui poverile și chiar oboseala noastră, ca să primim odihna Lui. Când facem totul împreună cu Domnul vieții noastre, Îi cerem să ne conducă și împlinim ce ne spune să facem, nu mai trecem singuri prin probleme și greutăți, ci „tragem în jug” cu Isus. Aceasta înseamnă că El va duce greul și ne va învăța cum să facem față oricărei situații. Isus este cel mai perfect exemplu de smerenie și blândețe și dacă alegem să fim ca El, vom avea vieți mai frumoase și ne vom odihni mai bine.
În concluzie, cu cât căutăm mai mult să-L cunoaștem pe Domnul, prin Cuvântul Său, să petrecem timp în prezența Lui și să facem voia Lui, recunoscând minciunile celui rău și opunându-ne lor, cu atât vom fi mai sănătoși și mai fericiți. Viața este un dar minunat și merită trăită spre slava Celui prin care am primit-o! Glorie Domnului.
Copyright © 2024 Carmen Pușcaș. Poate fi folosit pentru studiu personal sau instruire dar nu poate fi copiat și/sau distribuit integral sau parțial fără permisiune și nici pentru profit financiar.
ALTE ARTICOLE DESPRE VINDECARE:
ESTE VINDECAREA VOIA LUI DUMNEZEU?
Ce spune Biblia cu adevărat despre voia Lui Dumnezeu Tatăl și a Fiului Său Isus despre vindecare?
ÎNNOIREA MINȚII
Ce spun Biblia și știința despre puterea de regenerare și înnoire a minții asupra creierului.
CUM SĂ NE ÎNTĂRIM CREDINȚA PENTRU VINDECARE
Pașii prin care putem ajunge să credem din toată inima că Isus ne-a vindecat prin jertfa Lui de la cruce, ca să fim vindecați.
TOȚI AU FOST VINDECAȚI
Domnul Isus i-a vindecat pe toți cei care s-au dus la El și face la fel și astăzi pentru noi.
TOȚI AU FOST VINDECAȚI - VERSETE BIBLICE
Versetele biblice care dovedesc că Isus nu a respins pe nici unul dintre cei are au mers la El și i-a vindecat pe toți de orice boală.
BLOCAJE ÎN PRIMIREA VINDECĂRII
Piedici întâlnite frecvent care împiedică primirea vindecării.
COMBATEREA UNOR AFIRMAȚII FALSE DESPRE VINDECARE
Care este adevărul biblic care combate unele afirmații false care ne pot împiedica să fim vindecați.
CE ERA „ȚEPUȘUL LUI PAVEL”?
Găsim undeva în epistolele sale vreo menționare a unei boli fizice? Sau erau doar persecuții foarte dure?
VERSETE BIBLICE PERSONALIZATE PENTRU RUGĂCIUNE ȘI ÎNTĂRIREA CREDINȚEI PENTRU VINDECARE
Proclamând ce spune Biblia despre vindecare creștem în credință și alungăm îndoiala, grăbind vindecarea.
VINDECĂRILE INDIVIDUALE FĂCUTE DE ISUS, MENȚIONATE ÎN EVANGHELII
Isus nu a încetat niciodată să-i vindece pe toți cei care vin la El și cred că poate să o facă.
ÎNVIERI ÎN NOUL TESTAMENT
Versetele biblice cu scurte explicații care prezintă învieri pe care le-a făcut Isus pe perioada slujirii Sale precum și învierile în Numele Lui Isus, prin apostolii Petru și Pavel.
VINDECAREA PRIN CREDINȚĂ
Ce spune Biblia despre rugăciunea credinței pentru vindecare și voia Lui Dumnezeu.
VINDECAREA PRIN CREDINȚĂ - VERSETE BIBLICE
Versete biblice care ne încurajează să creștem în credință, învingând negativitatea și îndoiala.
DE CE NE ÎMBOLNĂVIM?
Care sunt cauzele principale ale bolilor și cum le putem învinge.
Dacă doriți să știți mai multe despre vindecare, cartea
PERSPECTIVA BIBLICĂ A VINDECĂRII PRIN CREDINȚĂ
o puteți comanda în format PDF sau TIPĂRIT, aici
MENIU PRINCIPAL- MESAJE BIBLICE
ALTE ARTICOLE DESPRE VINDECARE:
ESTE VINDECAREA VOIA LUI DUMNEZEU?
Ce spune Biblia cu adevărat despre voia Lui Dumnezeu Tatăl și a Fiului Său Isus despre vindecare?
ÎNNOIREA MINȚII
Ce spun Biblia și știința despre puterea de regenerare și înnoire a minții asupra creierului.
CUM SĂ NE ÎNTĂRIM CREDINȚA PENTRU VINDECARE
Pașii prin care putem ajunge să credem din toată inima că Isus ne-a vindecat prin jertfa Lui de la cruce, ca să fim vindecați.
TOȚI AU FOST VINDECAȚI
Domnul Isus i-a vindecat pe toți cei care s-au dus la El și face la fel și astăzi pentru noi.
TOȚI AU FOST VINDECAȚI - VERSETE BIBLICE
Versetele biblice care dovedesc că Isus nu a respins pe nici unul dintre cei are au mers la El și i-a vindecat pe toți de orice boală.
BLOCAJE ÎN PRIMIREA VINDECĂRII
Piedici întâlnite frecvent care împiedică primirea vindecării.
COMBATEREA UNOR AFIRMAȚII FALSE DESPRE VINDECARE
Care este adevărul biblic care combate unele afirmații false care ne pot împiedica să fim vindecați.
CE ERA „ȚEPUȘUL LUI PAVEL”?
Găsim undeva în epistolele sale vreo menționare a unei boli fizice? Sau erau doar persecuții foarte dure?
VERSETE BIBLICE PERSONALIZATE PENTRU RUGĂCIUNE ȘI ÎNTĂRIREA CREDINȚEI PENTRU VINDECARE
Proclamând ce spune Biblia despre vindecare creștem în credință și alungăm îndoiala, grăbind vindecarea.
VINDECĂRILE INDIVIDUALE FĂCUTE DE ISUS, MENȚIONATE ÎN EVANGHELII
Isus nu a încetat niciodată să-i vindece pe toți cei care vin la El și cred că poate să o facă.
ÎNVIERI ÎN NOUL TESTAMENT
Versetele biblice cu scurte explicații care prezintă învieri pe care le-a făcut Isus pe perioada slujirii Sale precum și învierile în Numele Lui Isus, prin apostolii Petru și Pavel.
VINDECAREA PRIN CREDINȚĂ
Ce spune Biblia despre rugăciunea credinței pentru vindecare și voia Lui Dumnezeu.
VINDECAREA PRIN CREDINȚĂ - VERSETE BIBLICE
Versete biblice care ne încurajează să creștem în credință, învingând negativitatea și îndoiala.
DE CE NE ÎMBOLNĂVIM?
Care sunt cauzele principale ale bolilor și cum le putem învinge.
Dacă doriți să știți mai multe despre vindecare, cartea
PERSPECTIVA BIBLICĂ A VINDECĂRII PRIN CREDINȚĂ
o puteți comanda în format PDF sau TIPĂRIT, aici
MENIU PRINCIPAL- MESAJE BIBLICE